VEZESD A VÁLTOZÁST

A 4xe Plug-in Hybrid technológia a modern mobilitás problémáira nyújt megoldást azzal, hogy két erőforrást, egy hagyományos belső égésű és egy elektromotort használ. Mindezek tovább javítják a Jeep® legendás képességeit és teljesítményét.

A JEEP® FORRADALOM

Hatékonyság és teljesítmény: az új 4xe Plug-in Hybrid technológia a mobilitást minden szempontból javítja. Az új Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid a leghatékonyabb hibrid kialakítással van felszerelve, így az ikonikus Jeep® teljesítményből semmi nem vész el. Most az erő és a fenntarthatóság kéz a kézben jár.

CSEND, A COMPASS MEGÉRKEZETT!

Az új Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid akár 240 lóerőt is képes leadni, gyorsulása 0-ról 100 km/h-ra 7,3 másodperc*. Teljesen elektromos üzemben 50 kilométeres hatótávja van, ezt emissziómentesen és teljes csendben teheted meg.
* A 240 lóerős motorral szerelt Jeep® Compass 4xe legjobb ideje

SILENCE, COMPASS HAS ARRIVED

SZABAD A VÁLASZTÁS

A Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybridben három különböző beállítás közül választhatsz, így könnyen megtalálhatod az igényeidnek legjobban megfelelő módot.

190 Le
240 Le
190 Le
BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOR
1.3 liter, 4 henger, 130 LE, turbófeltöltés, összkerék-meghajtás, 6 sebességes automata váltó
Két teljesítményváltozatban, 130 és 180 lóerővel érhető el. Az 1,3 literes turbómotor teljesítményével és az előző verziókhoz képest halkabb működésével, kedvezőbb fogyasztásával tűnik ki a tömegből.
ELEKTROMOTOR
60 LE Elektromotor
Az elektromos hajtás teljesen új vezetési élményt kínál. A környezet védelméről zéró emissziójával gondoskodik, hatótávolsága akár 50 kilométer.
240 Le
BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOR
1.3 liter, 4 henger, 180 LE, turbófeltöltés, összkerék-meghajtás, 6 sebességes automata váltó
Két teljesítményváltozatban, 130 és 180 lóerővel érhető el. Az 1,3 literes turbómotor teljesítményével és az előző verziókhoz képest halkabb működésével, kedvezőbb fogyasztásával tűnik ki a tömegből.
ELEKTROMOTOR
60 LE Elektromotor
Az elektromos hajtás teljesen új vezetési élményt kínál. A környezet védelméről zéró emissziójával gondoskodik, hatótávolsága akár 50 kilométer.
190Le
240Le
-
Hengerek száma
4
4
Max. teljesítmény [kW (LE) @fordulat]
95.6 (130) @ 5.500/ 45 (60) @ 4.000
132.4 (180) @ 5.750 / 45 (60) @ 4.000
Max. nyomaték [Nm @ fordulat]
270 @ 1.850/250
270 @ 1.850/250
Sebességváltó
6 sebességes automata
6 sebességes automata
Gyorsulás 0-100 km/h(s)
7.9
7.3
Végsebesség (km/h)
183
200
Üzemanyag (l/100km)
2.0
2.1
Szén-dioxid-kibocsátás (g/km):
46
45

Próbáld ki a 4x2 verziót

Az új Jeep® Compass háromféle belső égésű motorral érhető el: 130 vagy 180 lóerős, 1,3 literes, benzines turbómotorral, valamint 130 lóerős, 1,6 literes Multijet II dízelmotorral.

RÉSZLETEK

6 SEBESSÉGES VÁLTÓ

A Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid teljesítménye a 6 sebességes automata váltónak köszönhetően könnyedén és kényelmesen jut az útra. Az új sebességváltó kevesebb idő alatt vált, és jobb gyorsulást biztosít. A vezetési élmény sokkal zavartalanabb. Tökéletes a városi, és elengedhetetlen a hosszabb utakra.

6-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
HYBRID MODE SELECTOR

HIBRID MÓDVÁLASZTÓ

Az új Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybridben három különböző vezetési mód áll rendelkezésre: a Hybrid mindkét erőforrást használja, az Electric csak az elektromotorra támaszkodik, így nem bocsát ki káros anyagot. Az E-Save pedig a töltési rendszerek optimalizálásával segít fenntartani az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjét.

SELEC-TERRAIN®

SELEC-TERRAIN®

A legjobb módja a terepezésnek. Az új Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybridben Selec-Terrain® módválasztó is van, amely négy, előre programozott vezetési módot kínál: Auto, Snow, Sand/Mud és Sport. A Trailhawk® modellekben egyedülálló módon egy ötödik program is elérhető: a Rock, amely a legextrémebb terepviszonyok között nyújt segítséget.

VONTATÁSI KÉPESSÉG

Az új Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid kiváló vontatási képességgel* rendelkezik, a legdinamikusabb életstílusú vezetők igényeinek is megfelel. Lakókocsit, vagy trailert is könnyedén vontathatsz vele.
*a vontatás nem kompatibilis az automata csomagtérajtóval

1.3L 4-cylinder 130 HP Turbocharged Petrol engine
1.3 liter, 4 henger, 130 LE, benzines turbómotor, automata sebességváltó felezővel, összkerék-meghajtás
1000
1.3L 4-cylinder 180 HP Turbocharged Petrol engine
1.3 liter, 4 henger, 180 LE, benzines turbómotor, automata sebességváltó, összkerék-meghajtás
1000

GYIK

4xe TECHNOLÓGIA

Milyen elektromos és hibrid motorok érhetőek el?

• ICE: Belsőégésű motor (Internal Combustion Engine), amelyben az üzemanyag robbanása oxidáló anyaggal (többnyire levegővel) egy hengerben zajlik.
• MHEV:belsőégésű motor és elektromotor kombinációja. Az akkumulátorokat a belső égésű motor és az energia-visszanyerő fékrendszer tölti. Nem teszi lehetővé a teljesen elektromos hajtást.
• HEV: szintén belsőégésű motor és elektromotor kombinációja. Az akkumulátorokat ugyanúgy a belső égésű motor és az energia-visszanyerő fékrendszer tölti, de az akkumulátorok teljesítménye rövidebb távú, tisztán elektromos üzemet is biztosít.
• PLUG-IN HIBRID: szintén belsőégésű motor és elektromotor kombinációja, az akkumulátor az energia-visszanyerő fékrendszer mellett külső forrásról is tölthető a töltőcsatlakozó segítségével. Az akkumulátor teljesítménye hosszabb, tisztán elektromos üzemet is lehetővé tesz.
• BEV:a hajtást kizárólag elektromotor látja el, így az üzem teljesen elektromos, és kizárólag külső forrásból, valamint az energiavisszanyerő fékrendszeren keresztül tölthető.
•REEV: egy kisebb, hagyományos üzemanyaggal működő generátor tölti újra az akkumulátorokat és azok lemerülése esetén képes a hatótáv meghosszabbítására.

Miért érdemes a plug-in hibrid technológiát választani?

A plug-in Hibrid a ma létező egyik legjobb megoldás, mert képes a hagyományos robbanómotor és az elektromotor minden előnyét kiaknázni. Sőt, a hibrid világon belül a plug-in hibrid optimális egyensúlyt biztosít az elektromos hajtással megtehető táv, a töltési idő, az üzemanyag-fogyasztás, a vezethetőség és a teljesítmény között.

Melyek a plug-in hibrid modellek előnyei?

A plug-in Hibrid járművek az elektromos hajtás előnyeit kínálják, például az alacsony fenntartási költséget, a csendes futást és a zéró emissziót. Eközben a hosszú utakon hagyományos, belső égésű motorok által nyújtott flexibilitást is biztosítja, mert ekkor sem kell az akkumulátor külső újratöltéséről gondoskodni. A belső égésű motor és az elektromotor kombinációjával a jármű nagyobb nyomatékot és teljesítményt képes leadni, mint a nagyobb lökettérfogatú motorok. A Jeep 4xe megoldása egy olyan fejlett technológián alapszik, amely a teljesítmény javítása mellett a vezetés kényelmét is biztosítja, emellett alacsonyabb üzemelési költséget és károsanyag-kibocsátást is garantál.

Milyen meghajtást kap a Jeep Renegade és a Compass 4xe?

A Jeep Renegade és a Compass 4xe egy plug-in hibrid technológiás összkerék-meghajtású modell lesz, amelyben a benzinmotor az első, az elektromotor a hátsó kerekeket hajtja és így javítja a terepképességeket. A két motor együtt dolgozik, összehangolásukról egy automata rendszer gondoskodik. Az elektromotort egy 11,4 Kw teljesítményű akkumulátor látja el energiával, ezt energia-visszanyerő fékrendszer, illetve külső forrás tölti fel. Az akkumulátorok teljes töltöttség mellett akár 50 kilométeres, teljesen elektromos üzemet is lehetővé tesznek. Ha az akkumulátorban tárolt energia szintje a minimálishoz közeledik, akkor a robbanómotor automatikusan indul be, és vezetés közben elkezdi feltölteni, így biztosítva a 4xe rendszer folyamatos rendelkezésre állását.

Milyen technológiát képvisel majd az új Jeep Renegade és Compass 4xe a többi Jeep modellhez képest?

A Jeep 4xe modellek vezetői többféle hajtási módozat közül választhatnak: elektromos, hibrid és e-Save mód áll rendelkezésre, utóbbi az akkumulátor aktuális töltési szintjét őrzi meg. Egyéb e-funkciók is elérhetővé válnak, mint a regeneratív fékezés és az utastér előklimatizációja (amelyet egy okostelefonos alkalmazáson, vagy a jármű Uconnect rendszernek érintőképernyőjén keresztül lehet beállítani). Sőt, a 4xe modellek olyan speciális funkciókat is kapnak, mint a 8,4”-os infotainment rendszerben a hajtás megjelenítése, a Selec-Terrain módválasztón pedig Sport mód jelenik meg, amely a kormányzás pontosságát és a gázreakciót javítja.

A Jeep Renegade és Compass 4xe is kap Trail Rated minősítést?

Igen, mindkét 4xe modell a legütőképesebb 4x4 plug-in hibrid modell lesz a piacon. Az elektrifikáció mindkét modellben tovább javítja a legendás Jeep terepképességeket, mindezt az elektromotor által leadott extra nyomatéknak, és a nyomatékleadás extrém precizitásának köszönhetően. Ennek főként a nagy kihívást jelentő terepen van jelentősége, amikor alacsony áttételre van szükség.

Milyen csatlakozási funkciókat kínálnak majd az új Jeep 4xe modellek?

Az új Jeep 4xe modellek a legmodernebb csatlakozási funkciókat tartalmazzák. A Jeep Renegade és Compass 4xe-ben a szériafelszereltség része lesz a Uconnect Services*, amely a vezetőnek a biztonsággal és kényelemmel kapcsolatos innovatív szolgáltatásokat nyújt majd. A Uconnect rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a My Uconnect okostelefonos alkalmazáson keresztül* mindig értesüljön az autó állapotáról. Ezzel az alkalmazással lehetőség van a töltés állapotát ellenőrizni, töltőállomást is lehet rajta keresztül keresni és az autó belső hőmérsékletét is be lehet állítani.

*Néhány My Uconnect 4xe szolgáltatás 2020 júniusától válik elérhetővé. A különböző szolgáltatások bevezetésének pontos dátumáról a Jeep hivatalos weboldalán kaphat tájékoztatást.

A 4xe rendszerek miatt változik a csomagtér mérete?

Nem, a csomagtér nem változik, ugyanakkora marad, mint a robbanómotoros meghajtású Jeep Renegade és Compass modellekben.

Újratöltéssel kapcsolatos kérdések

Mennyi időbe telik az akkumulátorok feltöltése?

A teljes töltés gyorstöltővel 1,6, otthoni hálózati töltővel nagyjából 3 órát vesz igénybe.

Csak hagyományos, vagy gyorstöltő funkció is elérhető lesz?

A rendszer a gyorstöltést legfeljebb 7,2 kW teljesítménnyel támogatja.

Hogyan állítom be a mycharging funkciót?

A jármű infotainment rendszerén, vagy a My Uconnect okostelefonos alkalmazáson keresztül. Otthoni töltéskor előre be lehet állítani a töltési időt és a töltési szintet is.

Mi történik, ha menet közben lemerül az akkumulátor?

A belső égésű motor automatikusan beindul, hogy biztosítsa a továbbhaladást. A rendszert úgy alakítottuk ki, hogy minimális töltés mindig maradjon benne az összkerékmeghajtás biztosítása érdekében.

Mi történik, ha a vezető elfelejti feltölteni az akkumulátorokat?

A belső égésű motornak köszönhetően az autó mindig használható marad, még az akkumulátor töltése közben is. Így mindig biztosított az összkerékmeghajtás.

Befolyásolja a külső hőmérséklet az akkumulátor teljesítményét?

Az akkumulátorokat úgy terveztük, hogy a minden évszaknak megfelelő átlagos hőmérséklet mellett megfelelően működjenek. A nagy hőnek való hosszú ideg tartó kitettség azonban csökkentheti a hatótávolságot, mert az energiát az akkumulátorok hűtésére is használja a rendszer. Ugyanígy, nagyon alacsony hőmérséklet mellett az energia egy részét az energiaforrás fűtésére használja. Az akkumulátorokat legfeljebb -40 Celsius foknak lehet kitenni.

Hányféleképpen lehet majd tölteni az autót?

Az autó vezetés közben önmagát is tölti, emellett külső energiaforrásról is lehet majd tölteni.

Hogyan fogja a Jeep Renegade és Compass 4xe menet közben tölteni az akkumulátorokat?

Mindkét modell kétféleképpen képes az energiaforrás töltésére. 1- Energia-visszanyerő, regeneratív fékezéssel: az elektromos autók energia-visszanyaerő fékrendszert használnak, amely a jármű mozgási (kinetikus) energiáját elektromos energiává alakítja és ezzel tölti az akkumulátorokat ahelyett, hogy a fékezéskor keletkező energiát hő formájában kisugározza, mint a hagyományos robbanómotorok esetében.
Az elektromotorok energiát fogyasztanak a jármű mozgatásához. Ha erre a mozgatásra már nincs szükség (például lassításkor), a fékezési erőt a motorba táplálva képes elektromosság előállítására. A folyamatot regeneratív fékezésnek hívjuk és az előállított energiát akkumulátorokban lehet tárolni. Megfelelő körülmények között egy elektromos autó hatótávja több mint 10 százalékkal növelhető ennek köszönhetően.
2- E-Save vezetési mód: ezen mód beállításával a Jeep Renegade és Compass 4xe rendszere egy meghatározott szinten tartja a töltöttséget, vagy egy előre beállított szintre képes azt emelni.

Hogyan lehet majd a Jeep Renegade és Compass 4xe modelleket külső forrásról tölteni?

Minden Jeep Renegade és Compass 4xe modellhez jár egy otthoni hálózati töltő (Mode 2), amelyet az autó Type 2 csatlakozójába lehet illeszteni. Ez azt jelenti, hogy az autókat akár a garázsában is töltheti, vagy bárhol, ahol hálózati csatlakozó elérhető. A fedélzeti töltő a váltóáramot egyenárammá alakítja. A 8,4”-os Uconnect™ NAV érintőképernyőjén, vagy a My Uconnect alkalmazáson* keresztül előre be lehet állítani a töltési időt, illetve a legnagyobb feltöltési szintet. Gyorsabb töltéshez otthoni fali panel, úgynevezett Wallbox telepítése szükséges, amely a hagyományoshoz képest gyorsabban tölti az autót. Ennek felszerelése egyszerű és hálózati csatlakozóba kell dugni.

* Néhány My Uconnect 4Xe szolgáltatás 2020 júniusától válik elérhetővé. A különböző szolgáltatások bevezetésének pontos dátumáról a Jeep hivatalos weboldalán kaphat tájékoztatást.

Milyen eszközök kellenek a feltöltéshez?

• Széria: Otthoni töltőkábel. Minden 4xe Jeep modellhez szériaként jár az otthoni töltőkábel, amelyet bármilyen hálózati csatlakozóba be lehet dugni.
• Opció: Nagyteljesítményű töltőkábel. Type 3-as töltőkábel, amellyel nyilvános helyen lévő töltőállomásra lehet csatlakozni.
• Opció, vagy a 4xe First Edition modellek “e-funkció” csomagjának részeként széria: otthoni Wallbox váltóáramú és nyilvános kúthoz szükséges töltőkábellel.

Módosítanom kell az otthoni elektromos rendszert?

A Jeep Renegade és Compass 4xe First Edition modellekhez szériaként jár egy olyan kábel, amelyet közvetlenül az otthoni hálózati csatlakozóba lehet dugni, nincs szükség az otthoni elektromos hálózat módosítására. A gyorsabb és kényelmesebb töltés érdekében azonban azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki külön töltő áramkört, csatlakozót és Wallboxot alakít ki otthonában.

Mit jelent a kWh rövidítés?

A kWh kilowattórát jelent, amely az akkumulátorban tárolható energia mennyiségét jelöli. Egy nagyobb kapacitású, tehát több kWh energiát tárolni képes járműnek nagyobb a hatótávolsága, vagy nagyobb a teljesítménye. Az adott kapacitáshoz rendelt aktuális hatótávolságot a vezetési stílus és a környezeti hatások is befolyásolják.

Esőben is lehet tölteni az elektromos autókat?

A töltési folyamat minden esetben, így esős időben is biztonságos, az autó vezetői még ilyen időben sincsenek áramütés veszélyének kitéve.