A Jeep® tökéletessé tette a 2019-es goodwoodi Festival of Speedet

A Goodwood Festival of Speed a világ legnagyobb motorsport ünnepe és autóipari kulturális rendezvénye, amely nem lenne tökéletes a Jeep® nélkül. Az amerikai gyártó leginnovatívabb, legjobb terepképességekkel és teljesítménnyel rendelkező modelljeit mutatta be a rendezvényen. A “Run up the hill” versenyen a világ legerősebb SUV-ja, a Grand Cherokee Trackhawk is szabadjára engedte mind a 710 lóerejét.

Rekord mértékű teljesítmény: Jeep® Grand Cherokee Trackhawk

A Jeep® természetéből fakadóan a teljesítmény együtt jár a legkeményebb terepekkel való megküzdés képességével is, és mindez igaz a legtöbb díjat elnyert SUV-palettára is. A Run up the hill verseny egyik sztárja a valaha volt legerősebb Jeep® SUV, a Grand Cherokee Trackhawk volt. 6,2 literes, V8-as turbómotorja 710 lóerőt és 868 Nm nyomatékot ad le, amelynek segítségével a Trackhawk a kategóriájában a leggyorsabban, mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, végsebessége 289 km/h, az új Brembo fékrendszerrel pedig alig 37 méterre van szüksége ahhoz, hogy 100-as tempóról állóra fékezzen. Nem véletlen, hogy ez a modell állította fel a jégen autózás sebességi világrekordját: a Grand Cherokee Trackhawk 280 kilométeres sebességgel száguldott a befagyott Bajkál-tó jegén Oroszországban.

Zöld technológia a terepezés és mindennapi vezetés szolgálatában: Jeep® Renegade Plug-in hibrid

A legendás terepképességek és a mindennapi vezetés élvezetessé tétele az egyik téma, amellyel a Jeep® mérnökei manapság foglalkoznak. Megoldásunk abból táplálkozik, hogy lehetőség van a zöld technológiát képviselő elektromotor erejét a terepezés szolgálatába állítani. A Festival of Speeden kiállított új Jeep® Renegade Plug-in hibrid rendszer ezen meghajtás gyorsan fellépő nagy nyomatékát és az elektromos összkerékmeghajtási technológiáját használja ki.

Off-road tesztvezetés a legtöbb díjat nyert SUV-kínálattal

A Jeep® egy tesztpályát is felépített, amelyen különböző akadályok és egy 6 méter hosszú híd is helyet kapott. Ezen a Renegade, a Compass, a Grand Cherokee Trailhawk modelljeivel és természetesen a Wranglerrel is végig lehetett menni.

Személyiséggel teli utcai és off-road vezetés

A minden Jeep®-re jellemző exkluzív karakter tökéletes alap arra, hogy a képességeket és műszaki tartalmat személyre szabhassák, ezzel kifejezve a teljesítményt. A stand látogatói megcsodálhatták a Compass Night Eagle-t és a Mopar® által tervezett Wrangler 1941 modellt is. Előbbi a sötét részletmegoldások – orrkialakítás, hűtőrács, ködlámpabetét, fényszóróbetét és 19”-os alumínium felni – mellett a fekete ablakkerettel és különböző – szintén fekete – jelvényekkel hódít, míg az új Jeep® Wranglerből kialakított, Hella Yella sárga, 1941 modellt a Mopar úgy dolgozta át, hogy az közúti közlekedésre tökéletesen alkalmas. A Wrangler 1941 2”-os emelést, az A oszlopra felfuttatott levegőbeömlőt, fellépőt, fekete küszöbborítást, tanksapkát és négyévszakos szőnyegeket kapott. A Mopar® által elvégzett átalakítást a motorháztetőre helyezett “1941” matrica teszi teljessé, amely a Willys Jeep megszületésének állít emléket.

JEEP® HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb hírekről és Jeep® eseményekről

JEEP® ESEMÉNYEK

Az összes Jeep® esemény megtekintése