Az 5 legdurvább Jeep® tanulmány

A Jeep® márka sok különleges, limitált szériás variánst gyártott már rajongóinak, azonban ennek az 5 szemet gyönyörködtető modellnek a gyártási számát egy, azaz egy darabra limitálták. Az autók a nemzetközi kiállításokon is magukkal ragadják nézőiket, nem is beszélve arról, ha közúton botlanánk bele valamelyik tanulmányba. A Jeep® jól ismert robosztus formáiról, ez alól koncepcióautói sem kivételek. Újraálmodott, átépített modelleket találunk a márka kínálatában a modern Wranglertől egészen a 93-as Grand Cherokee-ig.

Jeep® Quicksand

A Quicksand külsőre inkább emlékeztet egy hotrodra, viszont DNS-ében Wrangler testvéreihez hasonlóan kódolt a kitűnő terepképesség. Ez a terep pedig a sivatag, amit könnyedén átszel szélesített tengelytávjával, magasabb felfüggesztésével, 6 fokozatú manuális váltójával és Hemi V8-as erőforrásával. Az autó éke viszont egyértelműen a motort lélegeztető 8 dugattyú.

Jeep® Grand One

A Grand Cherokee 25. születésnapját ünneplő autóban az 5.2 literes V8-as motort, a négyfokozatú váltót eredeti formájában hagyták meg, míg felfüggesztése magasabb, tengelytávolsága nagyobb, valamint formáját elegánsabbra szabták a szorosabb illesztésekkel. Az autó különlegesség, hogy kiegészítőként felszerelték egy Nintendo Gameboy-al is, hogy hitelesebben felidézze a 90-es évek hangulatát.

Jeep® Safari

Ahogy a neve is mutatja, ez az egyedi modell a szavannára születetett! A Safari a Jeep® és a Mopar együttműködésével készült, ami tisztán látható mind formatervén, mind felépítésén. Az autó áttetsző keménytetővel, áttetsző ajtókkal hozza közelebb utasaihoz a természetet. A 35 colos terepgumikat egy 3,5 literes Pentastar V6 hajtja. Érdekesség, hogy az autót egy saját drón kíséri, gondoskodva a tökéletes felülnézeti szafari képekről.

Jeep® CJ66

A Jeep® CJ66 bizonyítéka annak, hogy a klasszikus Wrangler vonalain nem fog az idő, hiszen ma is ugyanúgy képesek megdobogtatni a terepjáró rajongók szívét. Azonban a retro karosszéria alatt egy modern, ezredfordulós Wrangler testét találjuk, kivéve a motort, amit egy 380 lóerős Hemi V8-asra cseréltek.

Jeep® Luminator

A Luminator igazi túlélő, aminek gyártásakor a világítás volt a fókuszpont, ez pedig tisztán látható a tanulmányautó felszerelésén. A modell ugyanis képes minden irányba megvilágítani környezetét, ezzel biztosítva a könnyű manőverezést körülményektől függetlenül. A modellen találunk LED fényszórót a lökhárítón, a hűtőmaszkon előtt, és a motorháztetőn is. A Cherokee-ra épülő vevő autó évekre előre meghatározta, hogyan lehet igazán könnyedén közlekedni terepen éjszaka.