• Az eredmény reflektorfénybe helyezi mindazon biztonságtechnikai fejlesztéseket, amelyekben az ikonikus márka legújabb modellje részesült
  • Több mint 70 biztonsági rendszer és nagy szilárdságú 'biztonsági cella' segítette hozzá a modellt az elismeréshez
  • Az EuroNCAP tesztjei soha nem voltak még ilyen szigorúak, a Compass mégis öt csillagot ért el

Az új Jeep® Compass maximális ötcsillagos EuroNCAP minősítést ért el. Az ikonikus márka legmodernebb technológiáit felsorakoztató új modell minden kategóriában – felnőtt utasvédelem, gyermek utasvédelem, gyalogosvédelem és vezetőtámogató rendszerek – kedvező eredményt ért el.

Az eredmény különösen annak fényében elismerésre méltó, hogy az már a 2017-es, minden eddiginél szigorúbb EuroNCAP normák szerint született. Ez is azt igazolja, hogy a Jeep Compass fejlesztése során meghatározó jelentőségű szempont volt a biztonság és a magas szintű védelem. Az új kompakt szabadidőjármű a márka legendás terepalkalmasságát felhasználóbarát megoldásokkal, valamint vezetőtámogató technológiák hiánytalan kínálatával társítja - mindezt karakteres, modern köntösben.

A Jeep® Compass maximális, ötcsillagos minősítéséhez nagymértékben hozzájárult a 'biztonsági utascella' hatékonysága: a 65 százalékban nagy szakítószilárdságú acélból felépülő szerkezet rendkívüli torziós merevséget és fokozott utasvédelmet biztosít. Emellett több mint 70 aktív és passzív biztonsági rendszer áll rendelkezésre, új mércét állítva a Jeep kínálatában.

Az új Compass európai kínálatában olyan biztonsági rendszerek képezik az alapfelszerelés részét, mint a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer Forward Collision Warning-Plus rendszer vagy a sávelhagyásra figyelmeztető LaneSense Departure Warning-Plus rendszer, amely radar és kamera együttes alkalmazásával észleli az ütközés kockázatát, és hang- vagy fényjelzéssel, illetve érezhető figyelmeztetéssel segít elkerülni a balesetet. Sőt, bizonyos körülmények között ezek a rendszerek az elektromos szervokormány (EPS) működtetésével is képesek segíteni a vezető munkáját.

A Jeep® Compass ezen túlmenően olyan további biztonsági megoldásokat is kínál – kiviteltől függően alap- vagy opciós felszerelésként –, amelyek kifejezetten az autópályán történő közlekedésben nyújtanak segítséget. Ilyen a távolságtartó tempomat, amely biztonságos követési távolságot tart, sőt, bizonyos körülmények között akár állóra is képes fékezni a járművet a vezető beavatkozása nélkül; vagy a holttérfigyelő rendszer (a parkolási csomag része), amely sávváltáskor segíti a vezetőt, a külső tükörben felvillanó piktogrammal és programozható hangjelzéssel tájékoztatva őt arról, hogy járművek helyezkednek el a holtterében. A Compass emellett a parkolást megkönnyítő rendszereket is kínál. Ilyen a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, amely akkor riasztja a külső tükörben felvillanó piktogrammal és programozható hangjelzéssel a parkolóból kitolató autó vezetőjét, ha mögötte járművek készülnek keresztben elhaladni.

Mindezen rendszerek jól egészítik ki az európai piacra szánt Compass modellcsalád 'ötcsillagos' biztonsági szériafelszerelését, amely többek között hat légzsákot (vezető- és utasoldali elülső, oldallégzsákok az első üléseken, függönylégzsákok mindkét üléssoron), valamint elektronikus borulásvédelemmel (ERM) kiegészített menetstabilizáló elektronikát (ESC) is tartalmaz.

Torino, 2017. szeptember 6.

JEEP® HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb hírekről és Jeep® eseményekről

JEEP® ESEMÉNYEK

Az összes Jeep® esemény megtekintése

JEEP® SZPONZORÁCIÓ

A Jeep® büszke szponzora és partnere számos csapatnak és szervezetnek