A napokban ünnepelte 25. születésnapját a Jurassic Park film franchise. A partira hivatalos volt többek között egy régi barát is, a Jeep0 Wrangler.
Az ikonikus modell ugyanis már 1993 óta hűen kíséri sorozat pillanatait.

Összegyűjtöttünk pár érdekes fordulatot a film és a Jeep kapcsolatából.

A visszatérő:

Jeep 29, a John Hammond által az első filmben használt Wrangler, a sorozat negyedik részében feltámadt hamvaiból 22 év egyhelyben állás után. Ehhez nem is kellett a Jurassic Word fiatal hőseinek különösebben megerőltetnie magukat, hiszen több mint két évtized alatt csak az akkumulátor merült le. Micsoda szerencse, hogy ezeket az autókat kemény vasból készítették!

Tesztvezetés Jeep módra:

Az autó számára nem újdonság a rivalda fény, viszont a Super-bowl reklámspot még egy sztárnak is különleges pillanat! Az egyperces kisfilmben Jeff Goldblum viszi el az új Wranglert egy képzeletbeli tesztkörre, ahol régi T-rex barátja hajtja őt keresztül Sorna fiktív szigetének erdején, majd pedig egy elegáns mozdulattal Goldblum megfordítja a hajsza szereposztását!

Kitüntetett felmenők:

Nem véletlenül esett a rendezőknek anno a Wranglerre a választása, amikor egy igazán terepképes autót kerestek. A modell nagyapja, a Willys Jeep ugyanis megjárta a második világháborút, az amerikai hadsereg terepjárójaként, mára pedig jelképpé vált.

Nem baj, ha nem eredeti, csak nézzen úgy ki, mintha:

Ismerjük az érzés lehet, mikor hiába epekedünk egy-egy autó után, maximum modellként lehet sajátunk. Sokan az rajongók közül nem érték be játékautókkal, sőt még valódi Jeep Wranglerekkel sem! Kevin Henry jóvoltából trenddé vált a Wranglerek komplett átalakítása dísztárcsáktól a festésig, így ma már nem elképzelhetetlen látvány közutakon egy Jurassic Park ihlette Jeep. https://bit.ly/2JEfOIj