AZ AUTÓZÁS FORRADALMA A JEEP® SZERINT
A Jeep® újra feltalálja az összkerékmeghajtást azzal, hogy a márka védjegyének számító 4x4 meghajtáshoz elektromotort kapcsol. Ezzel csökken a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás, javul a biztonság, a teljesítmény és a képességek is. A 4xe mindennél fontosabb kulcs ahhoz az új világhoz, amelyben folyamatosan fejlődő mobilitási megoldásokra van szükségünk. Ennek köszönhetően a Jeep® élményről sem kell lemondani.
EGYSZERŰ TÖLTÉS
A 4xe Plug-in Hybrid Jeep® modellek akkumulátorainak töltése a különböző megoldásoknak köszönhetően egyszerű, gyors, kényelmes és intuitív. Az energiatárolók menet közben, külső áramforrásról, otthon és nyilvános állomásokon is tölthetők. Mindig egyszerűen és gyorsan.
EGYSZERŰ MOZGÁS
A Jeep® 4xe rendszere az eCoasting és eBraking funkciókkal a kinetikus energia visszatáplálásával vezetés közben is képes tölteni az akkumulátorokat. Sőt, új szolgáltatásokkal és különleges funkciókkal Európa bármelyik nyilvános töltőállomásán is el lehet végezni a műveletet. Folyamatosan mozgásban vagy? Nem probléma.
EGYSZERŰ CSATLAKOZVA LENNI
Az új Jeep® 4xe Plug-in Hybrid modellekhez olyan innovatív technológiák állnak rendelkezésre, amelyek segítségével mindig csatlakoztatva leszel az autóhoz, és akár távolról is vezérelheted még a töltést is.

EGYSZERŰ TÖLTÉS

Minden Jeep® 4xe Plug-in Hybrid modell képes az akkumulátort vezetés közben, automatikusan tölteni. Az energiatárolók feltöltésére több mód is kínálkozik, mindegyik intuitív és egyszerű. Az újratöltés minden helyzetben egyszerű és gyors.

Töltőkábel

Az új Jeep® 4xe Plug-In Hybrid modellekhez szériaként jár a töltőkábel, amelynek segítségével egy egyszerű 230 voltos konnektoron keresztül teljesen feltöltheted az akkumulátorokat. Mindezt kevesebb mint 4 óra alatt.

easyWallbox

Szeretnéd gyorsabban tölteni az autódat? Az új easyWallbox fali töltő egy olyan eszköz, amelyet könnyen, villanyszerelő segítsége nélkül is telepíthetsz otthonodban, működése intelligens és intuitív. Egy szenzor folyamatosan figyeli a töltési teljesítményt, és csökkenti annak mértékét, hogy a hálózat ne terhelődjön túl. Képes a korábbi töltési adatok kezelésére, és a folyamat optimalizálására is.

+ teljesítmény
Feltételeink elfogadása esetén a töltési teljesítmény 7,4 kW-ra emelhető, így autód 1,5 óra alatt is feltölthető.
Okos technológia
Okoseszköz használatával ellenőrizheted az akkumulátor töltöttségét és beidőzítheted a töltési folyamatot.
Vásárlás
Az easyWallbox felszereltségtől függően szériaként, opcióként és MOPAR® kiegészítőként is elérhető. Részletekről a márkakereskedések adnak tájékoztatást.

TÖLTÉS MINDEN SARKON

Ha otthon nem tudod megoldani a töltést, akkor nyilvános kúthálózathoz készített töltőkábelre lesz szükséged. Ez az eszköz Európa összes kútjával kompatibilis. Autód töltése soha nem volt ilyen egyszerű. Bárhol is legyél.

MINDIG CSATLAKOZTATVA

A 4xe Plug-in Hybrid modellekhez elérhető műszaki megoldásokkal a legújabb csatlakoztatott megoldásokat kínáljuk, köztük a Uconnect™ Services szolgáltatásokat. Autóddal távolról is kapcsolatba tudsz lépni, és egyszerűen, intuitív módon vezérelheted a töltést. Mindezt közvetlenül az okoseszközödről a My Uconnect alkalmazás segítségével.

Távoli elérés és okos navigáció

A Jeep® 4xe Plug-in Hybrid modelleket távolról is tudod vezérelni. Ellenőrizheted az akkumulátor töltöttségét, elindíthatod a töltési folyamatot, mindezt a saját okoseszközödről. Az interaktív navigációnak köszönhetően megkeresheted a legközelebbi töltőállomást, és minden részletet megtalálsz róluk, így azt is, milyen kábellel csatlakozhatsz, elérhető-e az állomás, emellett a keresési előzmények is megtekinthetők.

Töltés ütemezése

Már az autóba ülés előtt rendszerezheted, időzítheted a töltést, kiválaszthatod a töltési teljesítményt, sőt, a beltér hőmérsékletét is. Mindezt az okostelefonodon keresztül a My Uconnect™ alkalmazás segítségével, amellyel minden töltési lehetőség egyetlen érintésnyire lesz tőled.

MINDEN IDŐK LEGOKOSABB TECHNOLÓGIÁJA

Az új Jeep® 4xe rendszer lelke egy plug-in hibrid technológia, amely egy belső égésű motorból, és egy elektromotorból áll, előbbi az első, utóbbi a hátsó kerekeket hajtja. Az elektromotor ellátásról egy 11,4 kW-os akkumulátorcsomag gondoskodik, amelyet vezetés közben, kinetikus energiával is lehet tölteni. Válaszd a teljesen elektromos meghajtást, amellyel akár 49 kilométer is megtehető*.

ÚJ MÓDVÁLASZTÓ

Válassz olyan meghajtási módot, amely csökkenti a fogyasztást és az emissziót. Az új hibrid módválasztóval könnyedén, gyorsan tudsz váltani, és minden helyzethez tökéletesen igazítja az autó tulajdonságait. Hibrid módban automatikusan vezérli az energiaellátást a két motor között, elektromos módban a belső égésű motor lekapcsol, és az autó csak elektromos árammal üzemel. Az E-Save mód amellett, hogy spórol az akkumulátorban lévő energiával, vezetés közben segít újratölteni a rendszert.


MINDENNAPI KÖZLEKEDÉS PLUG-IN HIBRID TECHNOLÓGIÁVAL
Az új Jeep® 4xe SUV-k kivételesen sokoldalúak és készek arra, hogy egyszerűbbé tegyék a mindennapi életet. Ismerkedjen meg velük!
WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, azaz „világszinten összehangolt könnyű jármű vizsgálati eljárás” a továbbiakban WLTP)

A WLTP egy olyan szabványosított mérési eljárás, amely a személygépjármű üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékeinek megállapítására szolgál. Renegade, Compass és Wrangler Plug-in hibrid modellek:
CO2-kibocsátás (súlyozott, kombinált) (g/km): 94-41
Üzemanyag-fogyasztás (súlyozott, kombinált) (l/100 km): 4,1-1,8

Ezen adatok a CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás értékét mutatják, melyek az Európai Unió 2018/1832-es rendelete alapján létrejött, és 2020. január 1-én frissített, WLTP mérési eljárásban kerültek meghatározásra. A CO2-kibocsátás és üzemanyag fogyasztás adatai az összehasonlíthatóságot szolgálják. Ezen jóváhagyott értékek eltérhetnek a valós adatoktól.
renegade-4xe

JEEP® RENEGADE 4xe

compass-4xe

JEEP® COMPASS 4xe

wrangler-4xe

JEEP®WRANGLER 4xe

Gyakran ismételt kérdések

4xe TECHNOLÓGIA

Milyen elektromos és hibrid motorok érhetőek el?

• ICE: Belsőégésű motor (Internal Combustion Engine), amelyben az üzemanyag robbanása oxidáló anyaggal (többnyire levegővel) egy hengerben zajlik.
• MHEV:belsőégésű motor és elektromotor kombinációja. Az akkumulátorokat a belső égésű motor és az energia-visszanyerő fékrendszer tölti. Nem teszi lehetővé a teljesen elektromos hajtást.
• HEV: szintén belsőégésű motor és elektromotor kombinációja. Az akkumulátorokat ugyanúgy a belső égésű motor és az energia-visszanyerő fékrendszer tölti, de az akkumulátorok teljesítménye rövidebb távú, tisztán elektromos üzemet is biztosít.
• PLUG-IN HIBRID: szintén belsőégésű motor és elektromotor kombinációja, az akkumulátor az energia-visszanyerő fékrendszer mellett külső forrásról is tölthető a töltőcsatlakozó segítségével. Az akkumulátor teljesítménye hosszabb, tisztán elektromos üzemet is lehetővé tesz.
• BEV:a hajtást kizárólag elektromotor látja el, így az üzem teljesen elektromos, és kizárólag külső forrásból, valamint az energiavisszanyerő fékrendszeren keresztül tölthető.
•REEV: egy kisebb, hagyományos üzemanyaggal működő generátor tölti újra az akkumulátorokat és azok lemerülése esetén képes a hatótáv meghosszabbítására.

Miért érdemes a plug-in hibrid technológiát választani?

A plug-in Hibrid a ma létező egyik legjobb megoldás, mert képes a hagyományos robbanómotor és az elektromotor minden előnyét kiaknázni. Sőt, a hibrid világon belül a plug-in hibrid optimális egyensúlyt biztosít az elektromos hajtással megtehető táv, a töltési idő, az üzemanyag-fogyasztás, a vezethetőség és a teljesítmény között.

Melyek a plug-in hibrid modellek előnyei?

A plug-in Hibrid járművek az elektromos hajtás előnyeit kínálják, például az alacsony fenntartási költséget, a csendes futást és a zéró emissziót. Eközben a hosszú utakon hagyományos, belső égésű motorok által nyújtott flexibilitást is biztosítja, mert ekkor sem kell az akkumulátor külső újratöltéséről gondoskodni. A belső égésű motor és az elektromotor kombinációjával a jármű nagyobb nyomatékot és teljesítményt képes leadni, mint a nagyobb lökettérfogatú motorok. A Jeep 4xe megoldása egy olyan fejlett technológián alapszik, amely a teljesítmény javítása mellett a vezetés kényelmét is biztosítja, emellett alacsonyabb üzemelési költséget és károsanyag-kibocsátást is garantál.

Milyen meghajtást kap a Jeep Renegade és a Compass 4xe?

A Jeep Renegade és a Compass 4xe egy plug-in hibrid technológiás összkerék-meghajtású modell lesz, amelyben a benzinmotor az első, az elektromotor a hátsó kerekeket hajtja és így javítja a terepképességeket. A két motor együtt dolgozik, összehangolásukról egy automata rendszer gondoskodik. Az elektromotort egy 11,4 Kw teljesítményű akkumulátor látja el energiával, ezt energia-visszanyerő fékrendszer, illetve külső forrás tölti fel. Az akkumulátorok teljes töltöttség mellett akár 50 kilométeres, teljesen elektromos üzemet is lehetővé tesznek. Ha az akkumulátorban tárolt energia szintje a minimálishoz közeledik, akkor a robbanómotor automatikusan indul be, és vezetés közben elkezdi feltölteni, így biztosítva a 4xe rendszer folyamatos rendelkezésre állását.

Milyen technológiát képvisel majd az új Jeep Renegade és Compass 4xe a többi Jeep modellhez képest?

A Jeep 4xe modellek vezetői többféle hajtási módozat közül választhatnak: elektromos, hibrid és e-Save mód áll rendelkezésre, utóbbi az akkumulátor aktuális töltési szintjét őrzi meg. Egyéb e-funkciók is elérhetővé válnak, mint a regeneratív fékezés és az utastér előklimatizációja (amelyet egy okostelefonos alkalmazáson, vagy a jármű Uconnect rendszernek érintőképernyőjén keresztül lehet beállítani). Sőt, a 4xe modellek olyan speciális funkciókat is kapnak, mint a 8,4”-os infotainment rendszerben a hajtás megjelenítése, a Selec-Terrain módválasztón pedig Sport mód jelenik meg, amely a kormányzás pontosságát és a gázreakciót javítja.

A Jeep Renegade és Compass 4xe is kap Trail Rated minősítést?

Igen, mindkét 4xe modell a legütőképesebb 4x4 plug-in hibrid modell lesz a piacon. Az elektrifikáció mindkét modellben tovább javítja a legendás Jeep terepképességeket, mindezt az elektromotor által leadott extra nyomatéknak, és a nyomatékleadás extrém precizitásának köszönhetően. Ennek főként a nagy kihívást jelentő terepen van jelentősége, amikor alacsony áttételre van szükség.

Milyen csatlakozási funkciókat kínálnak majd az új Jeep 4xe modellek?

Az új Jeep 4xe modellek a legmodernebb csatlakozási funkciókat tartalmazzák. A Jeep Renegade és Compass 4xe-ben a szériafelszereltség része lesz a Uconnect Services*, amely a vezetőnek a biztonsággal és kényelemmel kapcsolatos innovatív szolgáltatásokat nyújt majd. A Uconnect rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a My Uconnect okostelefonos alkalmazáson keresztül* mindig értesüljön az autó állapotáról. Ezzel az alkalmazással lehetőség van a töltés állapotát ellenőrizni, töltőállomást is lehet rajta keresztül keresni és az autó belső hőmérsékletét is be lehet állítani.

*Néhány My Uconnect 4xe szolgáltatás 2020 júniusától válik elérhetővé. A különböző szolgáltatások bevezetésének pontos dátumáról a Jeep hivatalos weboldalán kaphat tájékoztatást.

A 4xe rendszerek miatt változik a csomagtér mérete?

Nem, a csomagtér nem változik, ugyanakkora marad, mint a robbanómotoros meghajtású Jeep Renegade és Compass modellekben.

Újratöltéssel kapcsolatos kérdések

Mennyi időbe telik az akkumulátorok feltöltése?

A teljes töltés gyorstöltővel 1,6, otthoni hálózati töltővel nagyjából 3 órát vesz igénybe.

Csak hagyományos, vagy gyorstöltő funkció is elérhető lesz?

A rendszer a gyorstöltést legfeljebb 7,2 kW teljesítménnyel támogatja.

Hogyan állítom be a mycharging funkciót?

A jármű infotainment rendszerén, vagy a My Uconnect okostelefonos alkalmazáson keresztül. Otthoni töltéskor előre be lehet állítani a töltési időt és a töltési szintet is.

Mi történik, ha menet közben lemerül az akkumulátor?

A belső égésű motor automatikusan beindul, hogy biztosítsa a továbbhaladást. A rendszert úgy alakítottuk ki, hogy minimális töltés mindig maradjon benne az összkerékmeghajtás biztosítása érdekében.

Mi történik, ha a vezető elfelejti feltölteni az akkumulátorokat?

A belső égésű motornak köszönhetően az autó mindig használható marad, még az akkumulátor töltése közben is. Így mindig biztosított az összkerékmeghajtás.

Befolyásolja a külső hőmérséklet az akkumulátor teljesítményét?

Az akkumulátorokat úgy terveztük, hogy a minden évszaknak megfelelő átlagos hőmérséklet mellett megfelelően működjenek. A nagy hőnek való hosszú ideg tartó kitettség azonban csökkentheti a hatótávolságot, mert az energiát az akkumulátorok hűtésére is használja a rendszer. Ugyanígy, nagyon alacsony hőmérséklet mellett az energia egy részét az energiaforrás fűtésére használja. Az akkumulátorokat legfeljebb -40 Celsius foknak lehet kitenni.

Hányféleképpen lehet majd tölteni az autót?

Az autó vezetés közben önmagát is tölti, emellett külső energiaforrásról is lehet majd tölteni.

Hogyan fogja a Jeep Renegade és Compass 4xe menet közben tölteni az akkumulátorokat?

Mindkét modell kétféleképpen képes az energiaforrás töltésére. 1- Energia-visszanyerő, regeneratív fékezéssel: az elektromos autók energia-visszanyaerő fékrendszert használnak, amely a jármű mozgási (kinetikus) energiáját elektromos energiává alakítja és ezzel tölti az akkumulátorokat ahelyett, hogy a fékezéskor keletkező energiát hő formájában kisugározza, mint a hagyományos robbanómotorok esetében.
Az elektromotorok energiát fogyasztanak a jármű mozgatásához. Ha erre a mozgatásra már nincs szükség (például lassításkor), a fékezési erőt a motorba táplálva képes elektromosság előállítására. A folyamatot regeneratív fékezésnek hívjuk és az előállított energiát akkumulátorokban lehet tárolni. Megfelelő körülmények között egy elektromos autó hatótávja több mint 10 százalékkal növelhető ennek köszönhetően.
2- E-Save vezetési mód: ezen mód beállításával a Jeep Renegade és Compass 4xe rendszere egy meghatározott szinten tartja a töltöttséget, vagy egy előre beállított szintre képes azt emelni.

Hogyan lehet majd a Jeep Renegade és Compass 4xe modelleket külső forrásról tölteni?

Minden Jeep Renegade és Compass 4xe modellhez jár egy otthoni hálózati töltő (Mode 2), amelyet az autó Type 2 csatlakozójába lehet illeszteni. Ez azt jelenti, hogy az autókat akár a garázsában is töltheti, vagy bárhol, ahol hálózati csatlakozó elérhető. A fedélzeti töltő a váltóáramot egyenárammá alakítja. A 8,4”-os Uconnect™ NAV érintőképernyőjén, vagy a My Uconnect alkalmazáson* keresztül előre be lehet állítani a töltési időt, illetve a legnagyobb feltöltési szintet. Gyorsabb töltéshez otthoni fali panel, úgynevezett Wallbox telepítése szükséges, amely a hagyományoshoz képest gyorsabban tölti az autót. Ennek felszerelése egyszerű és hálózati csatlakozóba kell dugni.

* Néhány My Uconnect 4Xe szolgáltatás 2020 júniusától válik elérhetővé. A különböző szolgáltatások bevezetésének pontos dátumáról a Jeep hivatalos weboldalán kaphat tájékoztatást.

Milyen eszközök kellenek a feltöltéshez?

• Széria: Otthoni töltőkábel. Minden 4xe Jeep modellhez szériaként jár az otthoni töltőkábel, amelyet bármilyen hálózati csatlakozóba be lehet dugni.
• Opció: Nagyteljesítményű töltőkábel. Type 3-as töltőkábel, amellyel nyilvános helyen lévő töltőállomásra lehet csatlakozni.
• Opció, vagy a 4xe First Edition modellek “e-funkció” csomagjának részeként széria: otthoni Wallbox váltóáramú és nyilvános kúthoz szükséges töltőkábellel.

Módosítanom kell az otthoni elektromos rendszert?

A Jeep Renegade és Compass 4xe First Edition modellekhez szériaként jár egy olyan kábel, amelyet közvetlenül az otthoni hálózati csatlakozóba lehet dugni, nincs szükség az otthoni elektromos hálózat módosítására. A gyorsabb és kényelmesebb töltés érdekében azonban azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki külön töltő áramkört, csatlakozót és Wallboxot alakít ki otthonában.

Mit jelent a kWh rövidítés?

A kWh kilowattórát jelent, amely az akkumulátorban tárolható energia mennyiségét jelöli. Egy nagyobb kapacitású, tehát több kWh energiát tárolni képes járműnek nagyobb a hatótávolsága, vagy nagyobb a teljesítménye. Az adott kapacitáshoz rendelt aktuális hatótávolságot a vezetési stílus és a környezeti hatások is befolyásolják.

Esőben is lehet tölteni az elektromos autókat?

A töltési folyamat minden esetben, így esős időben is biztonságos, az autó vezetői még ilyen időben sincsenek áramütés veszélyének kitéve.