KEZDŐDJÖN AZ UTAZÁS
RÉSZLETEK

WRANGLER 4xe RUBICON

Ragyogó fehér Fekete Firecracker piros Gránit kristály Sting szürke Hydro kék Gecko zöld
Ragyogó fehér
Fekete
Firecracker piros
Gránit kristály
Sting szürke
Hydro kék
Gecko zöld
Ragyogó fehér

WRANGLER 4xe RUBICON

Az új Jeep® Wrangler Rubicon már 4xe Plug-in Hybrid verzióban is elérhető, és két, a Wranglerekre jellemző alapvető tulajdonságot is megtartott: a stílust és a teljesítményt. A modellek szériaként új, 4xe jelvénnyel, terepgumikkal, TrailCam első off-road kamerával és Tru-Lok® differenciálzárral készülnek. Mindezek elengedhetetlenek a valódi kalandozáshoz.
Scopri di più
Az új Jeep® Wrangler Rubicon már 4xe Plug-in Hybrid verzióban is elérhető, és két, a Wranglerekre jellemző alapvető tulajdonságot is megtartott: a stílust és a teljesítményt. A modellek szériaként új, 4xe jelvénnyel, terepgumikkal, TrailCam első off-road kamerával és Tru-Lok® differenciálzárral készülnek. Mindezek elengedhetetlenek a valódi kalandozáshoz.
 

WRANGLER 4xe SAHARA

Sting szürke Fekete Firecracker piros Fényes fehér Gránt kristály Sarge zöld Hydro kék Snazzberry bordó Gecko zöld
Sting szürke
Fekete
Firecracker piros
Fényes fehér
Gránt kristály
Sarge zöld
Hydro kék
Snazzberry bordó
Gecko zöld
Sting szürke

WRANGLER 4xe SAHARA

A Sahara modell szériafelszereltségéhez tartozik a negyedik generációs Uconnect™ infotainment rendszer beépített navigációval, a 8,4”-os érintőképernyő, a 9 hangszórós Alpine® hangrendszer és a 18”-os, kéttónusú alumínium felnik.
Scopri di più
A Sahara modell szériafelszereltségéhez tartozik a negyedik generációs Uconnect™ infotainment rendszer beépített navigációval, a 8,4”-os érintőképernyő, a 9 hangszórós Alpine® hangrendszer és a 18”-os, kéttónusú alumínium felnik.
 

A mobilitás új kora a Jeep® történetében

A 4xe Plug-in Hybrid modellekkel a Jeep® Wrangler belép az elektromobilitás világába. A legendás Jeep® összkerékmeghajtáshoz merőben új koncepció alapján most elektromotor csatlakozik. Emellett az új közlekedési formához szolgáltatások és megoldások széles köre válik elérhetővé, amelyek bővítik a Jeep® világát.

EASYWALLBOX

Az opcióként elérhető új easyWallbox olyan okoseszköz, amely akár 3 órára is képes csökkenteni a teljes töltési időt. Képes érzékelni az otthoni hálózat terheltségét, és ahhoz tudja igazítani az autó töltését, hogy megakadályozza a hálózat túlterhelését. Emellett tárolja a töltési előzményeket, és segít optimalizálni a töltési folyamatot.  

Easywall-box

OTTHONI ÉS NYILVÁNOS TÖLTÉS

A 4xe Plug-in Hybrid Wrangler töltése meglepően könnyű. Az easyWallbox mellett a My Uconnect™ alkalmazásból távolról vezérelhető Wallbox fali töltő is képes a feladatra. Sőt, az új, hibrid Wranglert az opcióként elérhető Mode 3-as töltőkábellel akár nyilvános állomáson is lehet tölteni.

VEZETÉS KÖZBENI TÖLTÉS

Az új Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid képes magát menet közben tölteni. Az e-Coasting funkcióval a fékezéskor, lassításkor keletkező kinetikus energiát tudja eltárolni.

MÉG ERŐTELJESEBB

Az új 4xe Plug-in Hybrid Wrangler 380 lóerő kombinált teljesítménnyel vág neki a kihívást jelentő mindennapoknak. A 0-ról 100 km/h-ra gyorsulás 6,4 másodpercig tart. A plusz teljesítmény a 4xe Plug-in Hybrid esetében az elektromotorból származik, amelynek köszönhetően figyelemre méltó gázlóképességgel rendelkezik, alacsony fordulaton pedig rengeteg nyomaték áll rendelkezésre. Mindez elengedhetetlen a valódi terepezéshez.

Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): 3,5 – 4,1; CO2-kibocsátás (g/km): 79 - 94. Ezen értékek WLTP mérési eljárásban kerültek meghatározásra. Frissítve: 2020. június 20-án. Az értékek csak az összehasonlíthatóságot szolgálják.

380 Le
összesített teljesítmény
Akár
53 km
hatótáv teljesen elektromos módban*
130 km/h
végsebesség teljesen elektromos üzemmódban
<3 óra
a teljes gyorstöltés időtartama
*WLTP szerinti városi ciklus

Új Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid 

Indulj el a következő kalandra

A képek hivatalosan engedélyezett terepútvonalon készültek.

FIGYELJ AZ ÚTRA

A Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid szériafelszereltségébe több mint 65 aktív és passzív biztonsági rendszer tartozik. Olyan funkciók érhetők el, mint az adaptív tempomat és az automata ráfutásgátló vészfékrendszerrel. Emellett a terepezéshez nyújt segítséget a Selec Speed Control tempomat, amelynek segítségével egyenetlen, csúszós talajon, emelkedőn, vagy lejtőn is könnyen tartható az előre beállított sebesség.

KAPCSOLÓDJ A KALANDOKRA

A Wrangler 4xe Plug-in Hybrid olyan fedélzeti rendszerekkel rendelkezik, amelyek biztosítják a csatlakozást az online világhoz, és még izgalmasabbá teszik a kalandozást. A My Uconnect™ alkalmazás és a Uconnect™ infotainment rendszer is intuitív, könnyen használható.

STÍLUSIKON

Az új Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid hű marad gyökereihez. Az ikonikus és karakteres vonalvezetést olyan stílusos elemek teszik teljessé, mint a 4xe kék sziluettes logója és a töltőcsatlakozó ajtajának kialakítása. A Wrangler 4xe a felhasználhatóság és variálhatóság megtestesülése, olyan extrákkal, mint az előre dönthető szélvédő, valamint a különböző kemény- és ponyvatetők, amelyek valódi élményt nyújtanak.

Egy legendás lélek

Variálhatóság, tér és kényelem stílusosan, karakteresen. Az új Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybridben fűtött bőrülések, minden utas számára tágas beltér és rengeteg zárható, vízálló tároló áll rendelkezésre, amelyeket terepezés közben is lehet használni.

GYIK 

4xe TECHNOLÓGIA

Milyen elektromos és hibrid motorok érhetőek el?

• ICE: Belsőégésű motor (Internal Combustion Engine), amelyben az üzemanyag robbanása oxidáló anyaggal (többnyire levegővel) egy hengerben zajlik.
• MHEV:belsőégésű motor és elektromotor kombinációja. Az akkumulátorokat a belső égésű motor és az energia-visszanyerő fékrendszer tölti. Nem teszi lehetővé a teljesen elektromos hajtást.
• HEV: szintén belsőégésű motor és elektromotor kombinációja. Az akkumulátorokat ugyanúgy a belső égésű motor és az energia-visszanyerő fékrendszer tölti, de az akkumulátorok teljesítménye rövidebb távú, tisztán elektromos üzemet is biztosít.
• PLUG-IN HIBRID: szintén belsőégésű motor és elektromotor kombinációja, az akkumulátor az energia-visszanyerő fékrendszer mellett külső forrásról is tölthető a töltőcsatlakozó segítségével. Az akkumulátor teljesítménye hosszabb, tisztán elektromos üzemet is lehetővé tesz.
• BEV:a hajtást kizárólag elektromotor látja el, így az üzem teljesen elektromos, és kizárólag külső forrásból, valamint az energiavisszanyerő fékrendszeren keresztül tölthető.
•REEV: egy kisebb, hagyományos üzemanyaggal működő generátor tölti újra az akkumulátorokat és azok lemerülése esetén képes a hatótáv meghosszabbítására.

Miért érdemes a plug-in hibrid technológiát választani?

A plug-in Hibrid a ma létező egyik legjobb megoldás, mert képes a hagyományos robbanómotor és az elektromotor minden előnyét kiaknázni. Sőt, a hibrid világon belül a plug-in hibrid optimális egyensúlyt biztosít az elektromos hajtással megtehető táv, a töltési idő, az üzemanyag-fogyasztás, a vezethetőség és a teljesítmény között.

Melyek a plug-in hibrid modellek előnyei?

A plug-in Hibrid járművek az elektromos hajtás előnyeit kínálják, például az alacsony fenntartási költséget, a csendes futást és a zéró emissziót. Eközben a hosszú utakon hagyományos, belső égésű motorok által nyújtott flexibilitást is biztosítja, mert ekkor sem kell az akkumulátor külső újratöltéséről gondoskodni. A belső égésű motor és az elektromotor kombinációjával a jármű nagyobb nyomatékot és teljesítményt képes leadni, mint a nagyobb lökettérfogatú motorok. A Jeep 4xe megoldása egy olyan fejlett technológián alapszik, amely a teljesítmény javítása mellett a vezetés kényelmét is biztosítja, emellett alacsonyabb üzemelési költséget és károsanyag-kibocsátást is garantál.

Milyen meghajtást kap a Jeep Renegade és a Compass 4xe?

A Jeep Renegade és a Compass 4xe egy plug-in hibrid technológiás összkerék-meghajtású modell lesz, amelyben a benzinmotor az első, az elektromotor a hátsó kerekeket hajtja és így javítja a terepképességeket. A két motor együtt dolgozik, összehangolásukról egy automata rendszer gondoskodik. Az elektromotort egy 11,4 Kw teljesítményű akkumulátor látja el energiával, ezt energia-visszanyerő fékrendszer, illetve külső forrás tölti fel. Az akkumulátorok teljes töltöttség mellett akár 50 kilométeres, teljesen elektromos üzemet is lehetővé tesznek. Ha az akkumulátorban tárolt energia szintje a minimálishoz közeledik, akkor a robbanómotor automatikusan indul be, és vezetés közben elkezdi feltölteni, így biztosítva a 4xe rendszer folyamatos rendelkezésre állását.

Milyen technológiát képvisel majd az új Jeep Renegade és Compass 4xe a többi Jeep modellhez képest?

A Jeep 4xe modellek vezetői többféle hajtási módozat közül választhatnak: elektromos, hibrid és e-Save mód áll rendelkezésre, utóbbi az akkumulátor aktuális töltési szintjét őrzi meg. Egyéb e-funkciók is elérhetővé válnak, mint a regeneratív fékezés és az utastér előklimatizációja (amelyet egy okostelefonos alkalmazáson, vagy a jármű Uconnect rendszernek érintőképernyőjén keresztül lehet beállítani). Sőt, a 4xe modellek olyan speciális funkciókat is kapnak, mint a 8,4”-os infotainment rendszerben a hajtás megjelenítése, a Selec-Terrain módválasztón pedig Sport mód jelenik meg, amely a kormányzás pontosságát és a gázreakciót javítja.

A Jeep Renegade és Compass 4xe is kap Trail Rated minősítést?

Igen, mindkét 4xe modell a legütőképesebb 4x4 plug-in hibrid modell lesz a piacon. Az elektrifikáció mindkét modellben tovább javítja a legendás Jeep terepképességeket, mindezt az elektromotor által leadott extra nyomatéknak, és a nyomatékleadás extrém precizitásának köszönhetően. Ennek főként a nagy kihívást jelentő terepen van jelentősége, amikor alacsony áttételre van szükség.

Milyen csatlakozási funkciókat kínálnak majd az új Jeep 4xe modellek?

Az új Jeep 4xe modellek a legmodernebb csatlakozási funkciókat tartalmazzák. A Jeep Renegade és Compass 4xe-ben a szériafelszereltség része lesz a Uconnect Services*, amely a vezetőnek a biztonsággal és kényelemmel kapcsolatos innovatív szolgáltatásokat nyújt majd. A Uconnect rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a My Uconnect okostelefonos alkalmazáson keresztül* mindig értesüljön az autó állapotáról. Ezzel az alkalmazással lehetőség van a töltés állapotát ellenőrizni, töltőállomást is lehet rajta keresztül keresni és az autó belső hőmérsékletét is be lehet állítani.

*Néhány My Uconnect 4xe szolgáltatás 2020 júniusától válik elérhetővé. A különböző szolgáltatások bevezetésének pontos dátumáról a Jeep hivatalos weboldalán kaphat tájékoztatást.

A 4xe rendszerek miatt változik a csomagtér mérete?

Nem, a csomagtér nem változik, ugyanakkora marad, mint a robbanómotoros meghajtású Jeep Renegade és Compass modellekben.

Újratöltéssel kapcsolatos kérdések

Mennyi időbe telik az akkumulátorok feltöltése?

A teljes töltés gyorstöltővel 1,6, otthoni hálózati töltővel nagyjából 3 órát vesz igénybe.

Csak hagyományos, vagy gyorstöltő funkció is elérhető lesz?

A rendszer a gyorstöltést legfeljebb 7,2 kW teljesítménnyel támogatja.

Hogyan állítom be a mycharging funkciót?

A jármű infotainment rendszerén, vagy a My Uconnect okostelefonos alkalmazáson keresztül. Otthoni töltéskor előre be lehet állítani a töltési időt és a töltési szintet is.

Mi történik, ha menet közben lemerül az akkumulátor?

A belső égésű motor automatikusan beindul, hogy biztosítsa a továbbhaladást. A rendszert úgy alakítottuk ki, hogy minimális töltés mindig maradjon benne az összkerékmeghajtás biztosítása érdekében.

Mi történik, ha a vezető elfelejti feltölteni az akkumulátorokat?

A belső égésű motornak köszönhetően az autó mindig használható marad, még az akkumulátor töltése közben is. Így mindig biztosított az összkerékmeghajtás.

Befolyásolja a külső hőmérséklet az akkumulátor teljesítményét?

Az akkumulátorokat úgy terveztük, hogy a minden évszaknak megfelelő átlagos hőmérséklet mellett megfelelően működjenek. A nagy hőnek való hosszú ideg tartó kitettség azonban csökkentheti a hatótávolságot, mert az energiát az akkumulátorok hűtésére is használja a rendszer. Ugyanígy, nagyon alacsony hőmérséklet mellett az energia egy részét az energiaforrás fűtésére használja. Az akkumulátorokat legfeljebb -40 Celsius foknak lehet kitenni.

Hányféleképpen lehet majd tölteni az autót?

Az autó vezetés közben önmagát is tölti, emellett külső energiaforrásról is lehet majd tölteni.

Hogyan fogja a Jeep Renegade és Compass 4xe menet közben tölteni az akkumulátorokat?

Mindkét modell kétféleképpen képes az energiaforrás töltésére. 1- Energia-visszanyerő, regeneratív fékezéssel: az elektromos autók energia-visszanyaerő fékrendszert használnak, amely a jármű mozgási (kinetikus) energiáját elektromos energiává alakítja és ezzel tölti az akkumulátorokat ahelyett, hogy a fékezéskor keletkező energiát hő formájában kisugározza, mint a hagyományos robbanómotorok esetében.
Az elektromotorok energiát fogyasztanak a jármű mozgatásához. Ha erre a mozgatásra már nincs szükség (például lassításkor), a fékezési erőt a motorba táplálva képes elektromosság előállítására. A folyamatot regeneratív fékezésnek hívjuk és az előállított energiát akkumulátorokban lehet tárolni. Megfelelő körülmények között egy elektromos autó hatótávja több mint 10 százalékkal növelhető ennek köszönhetően.
2- E-Save vezetési mód: ezen mód beállításával a Jeep Renegade és Compass 4xe rendszere egy meghatározott szinten tartja a töltöttséget, vagy egy előre beállított szintre képes azt emelni.

Hogyan lehet majd a Jeep Renegade és Compass 4xe modelleket külső forrásról tölteni?

Minden Jeep Renegade és Compass 4xe modellhez jár egy otthoni hálózati töltő (Mode 2), amelyet az autó Type 2 csatlakozójába lehet illeszteni. Ez azt jelenti, hogy az autókat akár a garázsában is töltheti, vagy bárhol, ahol hálózati csatlakozó elérhető. A fedélzeti töltő a váltóáramot egyenárammá alakítja. A 8,4”-os Uconnect™ NAV érintőképernyőjén, vagy a My Uconnect alkalmazáson* keresztül előre be lehet állítani a töltési időt, illetve a legnagyobb feltöltési szintet. Gyorsabb töltéshez otthoni fali panel, úgynevezett Wallbox telepítése szükséges, amely a hagyományoshoz képest gyorsabban tölti az autót. Ennek felszerelése egyszerű és hálózati csatlakozóba kell dugni.

* Néhány My Uconnect 4Xe szolgáltatás 2020 júniusától válik elérhetővé. A különböző szolgáltatások bevezetésének pontos dátumáról a Jeep hivatalos weboldalán kaphat tájékoztatást.

Milyen eszközök kellenek a feltöltéshez?

• Széria: Otthoni töltőkábel. Minden 4xe Jeep modellhez szériaként jár az otthoni töltőkábel, amelyet bármilyen hálózati csatlakozóba be lehet dugni.
• Opció: Nagyteljesítményű töltőkábel. Type 3-as töltőkábel, amellyel nyilvános helyen lévő töltőállomásra lehet csatlakozni.
• Opció, vagy a 4xe First Edition modellek “e-funkció” csomagjának részeként széria: otthoni Wallbox váltóáramú és nyilvános kúthoz szükséges töltőkábellel.

Módosítanom kell az otthoni elektromos rendszert?

A Jeep Renegade és Compass 4xe First Edition modellekhez szériaként jár egy olyan kábel, amelyet közvetlenül az otthoni hálózati csatlakozóba lehet dugni, nincs szükség az otthoni elektromos hálózat módosítására. A gyorsabb és kényelmesebb töltés érdekében azonban azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki külön töltő áramkört, csatlakozót és Wallboxot alakít ki otthonában.

Mit jelent a kWh rövidítés?

A kWh kilowattórát jelent, amely az akkumulátorban tárolható energia mennyiségét jelöli. Egy nagyobb kapacitású, tehát több kWh energiát tárolni képes járműnek nagyobb a hatótávolsága, vagy nagyobb a teljesítménye. Az adott kapacitáshoz rendelt aktuális hatótávolságot a vezetési stílus és a környezeti hatások is befolyásolják.

Esőben is lehet tölteni az elektromos autókat?

A töltési folyamat minden esetben, így esős időben is biztonságos, az autó vezetői még ilyen időben sincsenek áramütés veszélyének kitéve.