SUV PALETTA

Az SUV mindig is egyet jelentett a kalandozással és szabadsággal, de a Jeep® tudja, hogy ennek különböző méretei és formái vannak. A Grand Cherokee és Cherokee mellett a család legújabb tagjai, a Compass és a Renegade, valamint a klasszikus Wrangler is biztosítják, hogy megtalálja a megfelelő méretet.

SUV: MEGTÖLTÖTTÜK JELENTÉSSEL

Az SUV a “Sport Utility Vehicle” azaz sportos szabadidőautó rövidítést takarja, és az 1980-as években terjedt el, de a név mögött rejlő képességek sokkal korábbról erednek. A sportos szabadidőautó elnevezés először 1974-ben jelent meg az első generációs Cherokee szórólapján, és ezzel bebetonozta magát a kategória történelmébe. Onnantól kezdve az SUV kifejezés népszerűsége olyan nagy lett, hogy az SUV egyet jelentett a Jeeppel. Mindez a megemelt és kiszélesített padlónak, a négykerékmeghajtásnak, a strapabíró beltér-nek köszönhetően kiváló képességeket jelentett, így az első SUV-k úttörő attitűdjüktől és terepes képességeiktől váltak legendássá. A szabadság és az erő ezen kombinációja emelte a Jeepet a SUV-kal szemben támasztott elvárások fölé, és a márka ezzel a mai napig páratlan érzelmi kötődést alakított ki. Ez az a szenvedély, és vágy, amely a mai napig élteti a Jeepet, amely olyan karakteres és ikonikus SUV-okat gyárt, amelyek a modern vezető egyre magasabb igényeknek is megfelelnek.

AZ SUV TÖRTÉNETE, AZ ÖN JÖVŐJE

A Jeep jól dokumentált története 1942-ben kezdődött a második világháborúban gyártott Willys Overlanddel. Az SUV-k eredeti kialakítása ugyanazt a funkcionalitást és hihetetlen tartósságot takarta, amely mindig is a Jeep márka védjegye volt. Olyannyira, hogy az Egyesült Államok hadereje általános felhasználású (GP) járműnek hívta a Willys-t. A Jeep minden fontos mérföldkőnél újraírta történetét és új fejezetet is nyitott. Egyedi nevével, amely egyet jelentet az SUV-val, a Jeep mindig is több volt trendet követőnél: annak alakítója volt. Az olyan forradalmi SUV-kkal, mint az 1945-től gyártott, első kereskedemi Jeep, a CJ, az olyan teljes értékű Jeepek, mint az SJ Wagoneer, a Cherokee és az 1960-as évektől gyártott pick-upokkal, vagy a posta által használt speciális modellekkel a Jeep nem csak élen járt az SUV-k tervezésében, de létrehozta a kategóriát is. A 80-as évek közepén mutatkozott be a Wrangler és az újratervezett Cherokee, amelyek az autórajongók és szabadba vágyók kultikus modelljei lettek.

SUV. Kompakt SUV. 4x4. KÜLÖNBÖZŐ NEVEK, AZONOS LÉLEK

Az SUV, kompakt SUV és 4x4 kifejezéseket sokszor ugyanarra használják, de jó tudni, hogy mi különbözteti meg őket egymástól és mi köti össze őket. A kompakt SUV és az SUV közti különbség az alvázban és a konstrukcióban rejlik, nem pedig a képességekben. Az SUV-kat szélesebb és hosszabb padlólemezre építik, így szabad hasmagasságuk és méretük is nagyobb. A kompakt SUV ezzel szemben általában kisebb padlólemezre épül, beltere és belső helykínálata nagyobb, emellett karosszériájuk és padlólemezük egybe van építve. A 4x4 egy olyan kifejezés, amellyel a mechanikusan kapcsolt összkerékmeghajtást jelölik. Az SUV, a kompakt SUV és a 4x4 modellek is átlagon felüli terepképességeket nyújtanak a sztenderd modellekhez képest, emellett emelt vezetési pozíciót is jelent, így jobb a kilátás, biztonságosabb a vezetés és kényelmesebb utat is garantál. Ezek a képességek határozták meg a Jeep SUV-k, kompakt SUV-k és 4x4 modellek múltját, velük vannak a jelenben és velük maradnak a jövőben is.

HIBRID SUV: A KALAND ÚJABB FORMÁJA

Készen áll arra, hogy olyan területekre is kalandot vigyen, ahova korábban soha? A Jeep bemutatta első plug-in hibrid SUV-ját, amely új ajtót nyit a lehetőségek előtt. Két motor (egy hagyományos robbanó és egy elektromos) erejének kihasználásával a hibrid modellek számos előnyt jelentenek a vezetőnek, az utasoknak és a környezetnek egyaránt. A két motor kombinációja kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást, alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást és akár teljesen elektromos üzemet is jelent. A Renegade és Compass az első két hibrid SUV a Jeep kínálatában. Belső égésű motorjuk az első, míg az elektromos a hátsó kerekeket hajtja. A hibrid meghajtás elektromos motorját kábellel lehet tölteni, de egy generátornak köszönhetően mozgás közben is visszatölthető a rendszer. A hibrid technológia innovatív használata a hatékonyságon túl további értéket is teremt. Olyan összkerék-meghajtású rendszer jött létre, amely az elektromos motorok azonnali nyomatékleadása miatt gyorsabb gázreakciót és továbbfejlesztett terepes képességeket is jelent.

Tudjon meg többet

Töltsd fel energiával az utazást
EGY KOMPAKT ÉS ENERGIADÚS SUV

A Jeep félelem nélküli és kalanddal teli természete a Renegade-ben testesül meg, egy kompakt SUV-ban, amelyben mindkettőből rengeteg van. Összkerékmeghajtásával és a legújabb technológiákkal ez a SUV készen áll az utazásra.

Tudjon meg többet

Válassza ki célállomását

Egy SUV, amely valóban készen áll arra, hogy bármerre is vigye az útja, a Jeep lelkületét mindig magával viszi. A Compass kompakt formaterve, tágas beltere és bármire képes attitűdje a tökéletes társ a városban és a városon kívül is.

Tudjon meg többet

Válassza ki célállomását

Egy SUV, amely valóban készen áll arra, hogy bármerre is vigye az útja, a Jeep lelkületét mindig magával viszi. A Compass kompakt formaterve, tágas beltere és bármire képes attitűdje a tökéletes társ a városban és a városon kívül is.

Tudjon meg többet

Egy bajnok stílusa alt: Középkategóriás SUV, hatalmas ÉLMÉNY.

A Cherokee egy tökéletes középkategóriás SUV, amely javított irányíthatóságot, figyelemre méltó kényelmet és technológiai funkciókat biztosít a terepen és a városban egyaránt, így a mindennapi vezetésre is ideális.

Tudjon meg többet

A kiválóság kvintesszenciája

A Grand Cherokee, a kínálat legnagyobb SUV-ja erőt és prémium érzést kombinál a kivételes, személyre szabott kényelemmel, fényűző felszereltséggel és extrákkal, valamint páratlan terepes képességekkel.

Tudjon meg többet
image

ÉLVEZZE A KÉNYELMET ÉS VÁGJON BELE A KALANDOKBA

Ha egy SUV-ról való döntésről van szó, akkor csak az a márka jöhet szóba, amely a legtöbb díjat nyerte el és meghatározta, mit is jelent az SUV. Ismerje meg SUV-kínálunk minden fantasztikus ajánlatát, és tapasztalja meg a szabadságot úgy, ahogy előtte soha.

Tudjon meg többet